Verslag Play-Offs en landskampioenschap Heren 1

03 juli 2019


Ik volg dit team al wat jaartjes en probeer ze aan te moedigen waar dat kan. Ik doe voor de rest niks en daar ben ik goed in!

Na slechts 3 potjes te hebben verloren in de reguliere competitie waarbij slechts 1 punt verloren ging tijdens een zeer koude zaterdag in en tegen Delft. Onze sloper Joeri draagt zelfs thermo ondergoed als het plus 20 graden is, laat staan bij natte sneeuw. Later meer over onze sloper Joeri want het voordeel aan hem is dat hij op z’n best is bij plus 30 graden!

De Play-offs tegen Daisy uit Apeldoorn was op voorhand spannend. Bart en Thorsten speelden op dat moment voor het Nederlands kampioenschap Eredivisie op zondag.

Zaterdagmorgen hadden we nog een domper te verwerken omdat Wilco bijna z’n longen eruit moest hoesten en dus niet kon spelen. Op dit niveau is het lastig iemand te vinden die even kan invallen zonder dat hij als kanonnenvlees dient aan het net.

Edwin, die naast leuke stukjes schrijft ook lekker kan tennissen, kon gelukkig worden ingezet. Daisy had z’n topspeler ook niet beschikbaar dus uiteindelijk kwamen ze te laat met maar 3 man. Dat was een gratis puntje! Voor de rest verliep het vlekkeloos voor onze boys.

Jammer voor onze Super Sub Edwin want zijn partij werd opgegeven en Daisy was er zo klaar mee dat ze niet meer wilde dubbelen. Mensenkennis hadden ze wel dat er niks te halen viel. Wel heel jammer voor Edwin. Joeri en Edwin hebben nog wel even een Fundubbel eruit gegooid me Sander en Martijn van den Breemen die naast dat hij een leuke slaat ook een trouwe supporter is geworden van de Matadoren.

 

Santpoort, halve finale tegen Delfsehout
Na 4-0 te hebben gewonnen gingen de boys met veel vertrouwen naar Sandpoort Zuid om te strijden met beste 4 ploegen van Nederland. Voor dit team inmiddels bekend terrein want zei hebben hier de afgelopen 2 jaar het Landskampioenschap behaald en met veel bloed, zweet en tranen!

Zaterdag 22 juni heel vroeg vetrokken de boys vanuit Krimpen in hun mooie Honda Civic's gesponsord door Marcel en Angelo. Zelf had ik iets vertraging opgelopen.

Onze Clubsponsor en sponsor van Heren 1 Bonn & Mees mr. Peter Leenheer had een Oesterparty georganiseerd voor de studenten van Passing Shot en genodigden van o.a. veel TCK leden. Dit toernooi heet het Brak toernooi. En ja ik voelde inderdaad brak zaterdagmorgen.

Bij aankomst stonden de 2 Civics te shinen naast elkaar en we stonden eigenlijk al met 1 punt voor in de Halve finale tegen Delfsehout!

Toen ik het Park op kwam stonden onze mannen, Rookie Thorsten en Bart al op de baan. Beide boys waren in vorm en verzorgden met echt TCK-power tennis de eerste 2 punten. Tegenstander Kevin waar Thorsten tegen moest staat rond de 20ste plaats van Nederland en is dus echt geen kattenpis!

Cowboys Rob en Luuk gingen daarna de baan op en die hadden het zwaarder. Uiteraard weten de tegenstanders inmiddels dat er in de eerste 2 singles weinig te halen valt dus daar wordt vaak de tactiek op aangepast.

Cowboy Rob die 1 van de hardste opslagen heeft in het tenniscircuit had z’n vizier nog niet helemaal scherp en verloor onnodig. Luuk die net geslaagd was voor z’n havodiploma kon lekker vrijuit spelen maar ook hij speelde tegen een hele goede speler. Eerst set was heel lastig en ging verloren, maar in de 2de set kwam Luuk er beter in maar ging met 6-4 net eraf. Die vier games van Luuk was na 4 singles de voorspong die we hadden toen de 2 dubbels de baan op gingen.

Zelden zulke mooie dubbel potten gezien! Baan 1 met Wilco met Thorsten en baan 2 met de gebroeders Rob en Bart. De tegenstanders waren echt niet de minsten maar konden niet op tegen het TCK geweld in combinatie van mooie punten aan het net.
Uiteindelijk 4 – 2 gewonnen en we konden ons opmaken voor de finale op zondag tegen onze grootste rivaal Oud Wassenaar.

 

Santpoort, finaledag tegen Oud Wassenaar
Inmiddels was het tropisch warm geworden in Nederland, maar onze jongens zijn allemaal super afgetraind en kunnen daardoor ook goed met de warmte omgaan.
Rond 11.00 uur gingen Bart en Thorsten de baan op, Bart ging super en won de eerste set met 6-0, maar toen kwam z’n tegenstander Zachary op stoom en Bart ging er in 3 sets vanaf. Echter Thorsten, die echt al weken in bloedvorm is, trok de stand in 2 sets gelijk tegen Yannick. Ook een topper!

Toen was het de beurt aan Joeri en Wilco.

Wilco was hersteld van z’n keel/long virusje en had in het begin wat moeite en verloor de eerste set. Maar hij vocht zich op de bekende Wilco manier terug in de partij en won de 2de set in de Tiebreak.

Joeri, die een beetje geblesseerd was aan z’n knie had het zwaar de eerste paar games maar einde eerste set zag je de partij kantelen. maar toch ging de eerste set verloren.

Dus we stonden op beide partijen achter en dreigden 1- 3 uit de singels te komen.

Alle hens aan dek. Joeri z’n tegenstander werd letterlijk en figuurlijk gesloopt. Hij had last van de warmte en Joeri bleef heerlijk zijn spelletje spelen met diepe en geplaatste ballen en Jeroen Bernard moest zelf een medical time-out nemen, dat hij moest overgeven van de hitte. Echter Jeroen bleef op karakter op de been en ging al strompelend van de kramp toch nog redelijk mee maar Joeri trok toch de 2de set naar hem toe. Heel het park dacht hou zou opgeven maar hij startte na veel te lange pauze aan de 3de set. Bij een wissel wist Jeroen op een gegeven moment helemaal niet meer naar welke kant hij stond en het zag er echt akelig uit. Uiteindelijk heeft de hoofdscheidsrechter in samenspraak met de captain van Oud Wassenaar toch besloten hem van de baan te halen.

Vervelend voor Jeroen en jammer dat Joeri zo moest winnen maar een geweldige opsteker voor TCK.

Wilco die ook alles van dichtbij meekreeg wat er op de baan van Joeri afspeelde vocht voor ieder punt en knokte zich naar de winst in de derde set. Echt klasse want ik had mijn twijfels of hij conditioneel oké was na z’n ziekte kon maar Wilco en Joeri hebben keihard gewerkt van de winter bij Daviet en dat betaalde dit weekend uit.
Stand na 4 singles: 3-1 voor TCK plus 1 setje meer.

Never change een winning team. Dus TCK ging met dezelfde koppels de Dubbel in. Thorsten & Wilco baan 1 en Bart en Cowboy Rob baan 2.

Oud Wassenaar pakte de eerste set tegen Thorsten en Wilco en de trouwe aanhang van TCK hadden het even niet meer. Echter Bart en Rob gingen echt super en pakte de eerste set waardoor we landskampioen 2019 geworden zijn. Bart schreeuwde het voor de zekerheid even over het park heen. Daardoor kantelde partij van Thorsten en Wilco volkomen en Oud wassenaar werd gefrustreerd en gingen zelfs met rackets gooien en trapte zoals Bruce Lee tegen het scoreboard aan. 2e set tiebreak en 3e set super break met hilarische punten. Alles lukte en zo werd het 5 – 1.

Iedereen was super blij en onze trotse voorzitster Karin had een mooie champagne meegenomen die vakkundig over elkaar heen werd leeggespoten. Joeri was speciaal naar België gegaan voor fakkels en Rookbommen om het feest compleet te maken. Tijdens de prijsuitreiking is echt iedere TCK supporten op de foto gegaan met deze giganten plus de cup met de grote oren.

Uiteraard bedanken we Onno Terlouw van Harvest en Peter Leenheer voor de mooie Babolat setjes. En Marcel en Angelo van Roon voor het feit dat zei 9 weekenden 2 stoere Honda Civics beschikbaar hebben gesteld.

Martijn in ‘t Veld

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 180 515 990

Tennisclub Krimpen

Kerkdreef 31A
2922 BH Krimpen aan den IJssel