Zaterdag en zondag Heren 1 van start

10 april 2018


T.C. Krimpen is afgelopen weekend met het nieuwe tennisseizoen gestart met twee teams op landelijk topniveau. Waar het zaterdag topklasse herenteam vorig jaar tegen ieders verwachting in landskampioen werd, promoveerde het zondag herenteam voor de derde keer op rij, nu naar de eerste klasse. Drie spelers van TCK komen uit in beide teams, te weten Rob van den Berg, Sven van Touw en Luuk van Eeuwen. 
 
De doelstelling van het topklasse team voor 2018 is het verdedigen van de landskampioenstitel. Voor plaatsing voor de play-offs is een eerste of tweede positie in de poule van de reguliere competitie benodigd. Dan kan tijdens die play-offs, die in juni plaatsvinden, eventueel het landskampioenschap geprolongeerd worden. 
Het zondagteam, met zich goed ontwikkelende spelers, zal dit jaar aan de 1e klasse een grote uitdaging hebben en streeft naar klassebehoud. 
 
Voor het topklasse team stond direct op de eerste speeldag een zware ontmoeting op het programma in een poule die ieder jaar sterker wordt. Tegen Oud Wassenaar, met onder andere de nummer 860 van de wereld in de gelederen, leden zij een zwaar bevochten nederlaag. Hierbij raakte echter wel de kopman van TCK, Bart van den Berg, geblesseerd, waarbij het onzeker is hoe snel hij zal terugkeren. Dankzij een knappe overwinning van Joeri Ertner tegen Martijn Molenkamp en een onverwachte winst van Rob van den Berg tegen Zachary Eisinga bleef de schade beperkt tot 4-2 in het voordeel van Oud-Wassenaar. 
 
Voor het zondagteam begon het avontuur opnieuw in een hogere klasse met sterkere tegenstanders. Maar ook deze vuurdoop tegen T.C. Nieuwerkerk wisten zij uitstekend te doorstaan. Uiteindelijk bleek Rob van den Berg de meest waardevolle TCK-speler van dit weekend, met een zege in de single op Sander Zijlstra en samen met Sven van Touw een zware dubbel-winst op Sander Zijlstra en Wietze Janssen. Sven en Luuk tekenden elk voor een knappe overwinning in de singles tegen Christiaan Lindeman resp. Wietze Janssen, zodat een mooie 4-2 op het scoreformulier ingevuld kon worden.  
 
Voor volgende week lijkt op papier voor beide teams meer ruimte voor mooiere uitslagen met het zaterdag heren team dat thuis speelt en het zondag heren team dat te vinden is in Oost-Brabant. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0180-515990

Tennisclub Krimpen

Kerkdreef 31/A
2922 BH Krimpen aan den IJssel
Nederland