Wat een Portret - De Activiteitencommissie

 
Interview met Marijke vd Gaag en Mariska Vos
 
  Marijke Mariska
Leeftijd 66 45
Gehuwd met Willem Wilfred
Moeder van Robbert & Lonneke Lars & Tessa
Houdt van Hoe kan ‘t ook anders: tennissen, mijn volkstuin, huis, man, kat, kinders en kleinkinders. Mijn gezin, vrienden en héél veel gezelligheid!
Hekel aan Mensen die achter de kassa uitgebreid kauwgom zitten te kauwen. Wanneer mensen misbruik van iemands vertrouwen maken.
Lijfspreuk Leef! Altijd blijven lachen!
Ergens in een gezellig, warm huis op een koude maandagavond in Krimpen..... 
Voor de serie Wat een Portret mag ik mijn collega Activiteiten-commissieleden Marijke en Mariska interviewen. Marijke, al sinds jaar en dag lid van TCK en behept met een zeer blauw/geel clubhart. En Mariska, nèt (weer ;-) lid geworden, maar ook  zij vertoont al symptomen van het TCK-virus...
 
M&M waarom zijn jullie juist in deze commissie gekomen? 
Marijke: “Omdat ik het leuk vind! En ook omdat ik het fijn vind weer iets voor de club te kunnen betekenen”.
Bij Mariska ligt dat iets anders, meer een gevalletje ‘soms loopt het zo’; “Ik had getennist met wat Maandagavond-tennisvrouwen toen één van hen riep dat ze in een commissie wilde. Vervolgens zat ik in niet één, maar twee commissie’s! (Activiteiten en keuken/bar)
 
Hadden jullie al eerder, beroepsmatig of als vrijwilliger, ervaring opgedaan met dit soort activiteiten? 
Mariska: Ik werk in het onderwijs, dus JA!! Daarbij heb ik het ook van huis uit meegekregen, met de zgn. paplepel. Vader Koos Wol heeft heel lang geleden, in de Verbindingsweg-tijd ook nog in het bestuur gezeten.
Ook Marijke heeft ervaring; op mijn werk organiseerde ik de Sinterklaasfeesten en bij de Volkstuinvereniging ben ik ook al jaren actief.
 
Wat is het leukste dat jullie dit jaar hebben meegemaakt? 
Marijke zegt te genieten van het ‘nieuwe leven’ dat na zoveel jaar in TCK wordt geblazen; de pubquiz en de Kerstbingo waren geweldig! 
Mariska vindt het super dat TCK in vergelijking met de vorige keren dat ze lid was zo veel toegankelijker is geworden. Toen was het vaak ‘een koude bedoening’ en een gesloten gemeenschap. Nu heeft ze het gevoel in een warm bad te zijn gestapt.
 
Hoe lang speel je zelf al tennis?
Mariska: “Vanaf mijn 6e heb ik 2 jaar getennist bij TCK, had ik les van Kees Taapkens. Toen ben ik rond mijn 19e weer gaan spelen, af en aan, onder andere bij Aeolus (wat langer) en Heeck. Nu ben ik sinds april vorig jaar weer actief!”
Marijke is lid sinds ca. 1976, dus al ruim 40 jaar!! “Ik heb een aantal jaar niet kunnen spelen, kreeg in die tijd een paar nieuwe heupen. Ik ben echter altijd lid gebleven van TCK en speel nu sinds een paar jaar gelukkig weer!”
 
Jullie zitten in de Activiteitencommissie: zien we jullie bij álle activiteiten of hebben jullie je favorieten?
Marijke zegt: “De Racketavond (op donderdag) is leuk! En ik kijk graag naar de diverse competities. Ook de clubkampioenschappen vind ik erg leuk. Ik ga komend seizoen meedoen met mijn dochter!”.
Mariska vindt vooral de Lazy Sunday’s geweldig! “Het heeft er voor gezorgd dat mijn kids het tennis ook weer leuk gingen vinden en weer zijn gaan spelen. Het is bij uitstek een gezinsactiviteit. Leuk dat TCK zoekt naar nieuwe dingen!”.
 
Wat mis je nog op onze club? En in het bijzonder in de commissie?
Mariska zegt eigenlijk niet zo heel veel te missen als ‘relatief’ nieuw lid. “Goed dat ze “de maatjes voor nieuwe leden” hebben ingevoerd. Ik hoop dat deze mensen naar allerlei activiteiten meegenomen worden.” Ik mis nog wel iets in de structuur. De lijnen in en tussen de commissies zouden wat duidelijker mogen. Wellicht een Dropbox aanmaken waarin de tip, tricks en ervaringen bij de organisatie van bepaalde activiteiten staan beschreven?”
Marijke is voornamelijk blij met de hernieuwde levendigheid bij TCK en mist eigenlijk niets!
 
Speelt tennis bij jullie thuis een grote rol? M.a.w. zijn er nog meer gezins- en/of familieleden lid van TCK? 
Marijke vertelt dat haar man Willem wel heeft getennist maar er geen tijd meer voor heeft. Dochter Lonneke is na 20 jaar vorig jaar ook weer lid geworden en helemaal enthousiast! Kleinzoon Bart vindt het (nog) niets..
Van Mariska’s gezin is iedereen lid! “Voor de kinderen is voetbal de eerste sport maar ze vinden het, dankzij de Lazy Sundays, weer leuk! Verder gaat Wilfred komend seizoen starten met de competitie in een nieuw gevormd Vrijdagavond Heren team. Ikzelf val wel eens in in een damesteam”.
 
Hebben jullie nog persoonlijke ambities op tennisgebied?
“Ik wil weer gaan lessen”, zegt Mariska. “Ik wil mijn vastheid weer terug! En verder wil ik gewoon blessurevrij spelen!”
Marijke ‘glimt’ helemaal als ze zegt: “Ik ben dolblij dat ik weer kan tennissen!! Ik had eigenlijk niet verwacht ooit weer te kunnen spelen. De eerste keer dat ik na mijn heupoperaties weer op de baan stond had ik het gevoel dat TCK ‘verlicht’ was!
 
Als laatste je reactie in één zin: Waarom TCK? 
Marijke: Het is gewoon mijn kluppie!
Mariska: Het liep gewoon zo en het is één en al gezelligheid.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 180 515 990

Tennisclub Krimpen

Kerkdreef 31A
2922 BH Krimpen aan den IJssel

KVK-nummer

40341243