Wat een Portret - De Jeugdcommissie

 Bianca van Gent
 

 
Interview met Bianca van Gent 
 
  • 44 jaar
  • getrouwd met Jeroen
  • moeder van Suzanne (14)
  • houdt van: Tennissen en op vakantie gaan met mijn gezin
  • heeft een hekel aan: Pisballen
  • lijfspreuk: Leef nu en wacht niet tot later
TCK, Nieuwjaarsborrel, 8 januari 2017.
 
Een gezellig gevuld clubhuis, glazen rosé bubbles, toastjes met zalm, goede wensen, handenschudden en heel veel zoenen, kortom, een goed begin van 2017. Natuurlijk ook van de partij: de jeugdcommissie, bestaand uit Bianca, Inge en Vera, die op het terras poseerden voor een fotoshoot door Jeroen van Gent. Familie van? Jazeker, echt- en TCK-bondgenoot.
 
Aansluitend voelde het in het “bestuurshok” oud maar vertrouwd. Alhoewel hier trouwens nog ruimte genoeg is voor een creatieve geest en een nieuw jasje, vertelde een enthousiaste Bianca over haar vrijwillige werk voor TCK. Dit betreft niet alleen de jeugdcommissie, maar in de loop van het interview vertelde zij, dat ze ook, samen met Tiny Wesselo, de vrijdagavondcompetitie organiseert.
 
Maar om aan het begin te beginnen:  
 
Bianca, waarom ben je juist in deze commissie gekomen? 
Voor mijn dochter Suzanne was er weinig jeugd om mee te tennissen en er werd ook weinig georganiseerd. Omdat ik iets voor de club wil betekenen was het daarom een logische keuze. De jeugd heeft de toekomst en voor het behoud van onze club is de jeugd een heel belangrijk aandachtspunt.
 
Dat heb je, samen met je commissie, duidelijk met veel succes opgepakt. Van 5 leden naar 54 in ongeveer één jaar tijd, dat is toch fantastisch. Hoe hebben jullie dit voor elkaar gekregen?
We hadden dit zelf ook niet verwacht. Het ging natuurlijk ook niet helemaal vanzelf. Zo bleek dat de nieuwsbrief per e-mail niet altijd gelezen werd, maar de uitnodigingen aan leden en niet-leden via Facebook waren wel een succes. Een aantal ouders heeft via het familie-abonnement hun kinderen (weer) lid gemaakt. Ook hebben we zelf ouders benaderd via social media en hebben we hulp gekregen van Wim Dekker van Synerkri. en ook Hélène, onze trainster, heeft heel welwillend mee gewerkt aan het bekend maken en begeleiden van activiteiten, zoals instuifmiddagen en de zogenaamde World Tour Competitie voor ca. 7- tot 11-jarigen.
 
Had je al eerder, beroepsmatig of als vrijwilliger, ervaring opgedaan met dit soort activiteiten? 
Niet echt, maar organiseren ligt mij wel. Mijn beroep is wijkverpleegkundige, daar heb ik vooral met oudere mensen te maken. Wat de jeugd betreft heb ik weleens leuke dingen georganiseerd, zoals het uitzetten van speurtochten voor verjaardagsfeestjes.
 
Wat is het grappigste dat jullie dit jaar hebben meegemaakt? 
Tijdens een activiteitenmiddag voor de jeugd hebben we het ballenkanon gebruikt. In het begon schoten de ballen netjes over het net, maar al gauw nam de snelheid af en “plopten” de ballen vlak achter het kanon al op de grond. We stonden als organisatie raar te kijken, wat nu? Maar de kinderen zelf vonden het juist hilarisch!
 
Hoe lang speel je zelf al tennis?
Als kind heb ik getennist, daarna 25 jaar niet. Nu speel ik sinds ongeveer 6 jaar weer, omdat Suzanne met tennis begon. Ik heb 1 x per week les, ik speel vrijdagavond-competitie in het voor- en najaar, wintercompetitie in de tennishal en ik dubbel tijdens open toernooien in de omgeving.
 
Kortom: Er is bijna geen activiteit waar we jou niet tegenkomen!
Klopt. In het begin, zes jaar geleden, vond ik het moeilijk om mijn draai te vinden. Er werd nog niet zoveel georganiseerd voor nieuwe leden waardoor het niet heel makkelijk was om aan te sluiten, maar ondertussen voel ik me als een vis in het water op TCK.
 
Welke activiteiten vind je het leukst?
De open toernooien. Ik speel nu in de speelsterkte 8 met dubbelpartner Inge. We komen vaak best ver en hebben de ambitie voor speelsterkte 7.  We gaan ervoor!
 
Wat mis je nog op onze club? 
(Op deze vraag blijft het best lang stil…) Je moet hier echt even over nadenken, is dat een goed teken Bianca? 
Ja dat klopt. Maar misschien dit: één of twee all-weather-banen. We hebben al een aantal keer meegemaakt dat een activiteit door minder weer niet door kon gaan. Dus als ik een wens zou mogen doen…..
 
In Huize van Gent speelt tennis in het algemeen en TCK in het bijzonder een grote rol. Hebben jullie elkaar misschien op de tennisbaan leren kennen? 
Nee, wij hebben elkaar ruim vijfentwintig jaar geleden in de supermarkt leren kennen. We hadden daar allebei een weekendbaantje. Jeroen bij de  flessenkassa en ik achter de kassa.
 
Nu snap ik , waarom jullie huwelijk zo’n rinkelend succes is! 
Tot slot: graag jouw reactie in één zin: Waarom TCK?
Het is hier zo KNUS !!
 
Dankjewel voor dit gesprek Bianca! 
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 180 515 990

Tennisclub Krimpen

Kerkdreef 31A
2922 BH Krimpen aan den IJssel

KVK-nummer

40341243