TCK Zaterdag-heren 1 wil landstitel prolongeren

02 mei 2019


Krimpen - Bart van den Berg, Thorsten Sollie, Luuk van Eeuwen, Wilco Geenen, Joeri Ertner en Rob van den Berg; dat zijn de mannen die Tennis Club Krimpen nieuwe successen moeten gaan bezorgen op het allerhoogste competitieniveau: de zaterdag-Topklasse. De missie is duidelijk: "We willen onze landstitel prolongeren."

IJssel en Lekstreek - 1 mei 2019 - Door Jan J. Timmer

De voorbije twee jaar slaagde TCK Heren 1 er in om de meest prestigieuze nationale tennis-teamprijs in de wacht te slepen. Of het dit seizoen ook gaat lukken is een vraag die de komende maanden beantwoord gaat worden. "We zijn in ieder geval goed van start gegaan met een 6-0 overwinning op een voornamelijk uit Belgen bestaande ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen", weet Joeri Ertner, met zijn 27 jaar de oudste speler van het team. "Maar er komen ongetwijfeld nog zwaardere tegenstanders. Hoe ze zich tot ons zullen gaan verhouden, is nog niet duidelijk. De bond heeft de zes landelijke Topklasse-poules op een nieuwe manier ingedeeld. Wij speelden voorheen veel tegen clubs uit de regio Den Haag. Dit jaar treffen we vooral teams uit Noord-Brabant en Zeeland."
Teamcaptain Bart van den Berg (25) geldt als de natuurlijk leider van het Krimpense zestal. Hij is ook degene die het TCK-team min of meer heeft gecomponeerd. "Na het vertrek van Jeroen de Beer en Maurice Sluiter was het zaak om te gaan bouwen aan een nieuwe formatie", vertelt hij. "Daarbij kreeg ik van de vereniging de vrije hand. Joeri kwam van TC Nieuwerkerk over en Wilco Geenen van DASH;35 uit Dordrecht. Daarnaast liepen er een aantal veelbelovende jonge tennissers rond op ons eigen park. Onder hen mijn broer Rob van den Berg en Luuk van Eeuwen. Thorsten Sollie is onze nieuwste aanwinst. Hij heeft bij verschillende verenigingen gespeeld en koos nu bewust voor TCK Heren 1. Een fijne speler die ons team nog een stukje sterker maakt en een prima vervanger is van de naar Nieuw-Zeeland geëmigreerde Sven van Touw." Dat genoegen is geheel wederzijds, zo stelt Sollie (21) breed glimlachend vast. "TCK zaterdag Heren 1 is een team waarin ik me vanaf het eerste moment thuis voelde. Het team bestaat uit allemaal verschillende persoonlijkheden én een mooie variëteit in speelstijlen. En bovendien is iedereen gedreven én gezellig; dat merkte ik al meteen tijdens ons gezamenlijke trainingskamp in Den Bosch. Zowel op de baan als aan de bar was het top, ha ha! Maar het mooiste vind ik dat iedereen de wil heeft om samen te presteren. Dit team is écht een eenheid."

Opmerkelijk is ook dat TCK Zaterdag Heren 1 geen trainer heeft. "Dat regelen we onderling", vertelt Bart van den Berg. "We zijn op technisch en tactisch vlak selfsupporting. Dat betekent dat we elkaar trainen en coachen. We hebben allemaal de achtergrond dat dat ook kán; ervaring die we bij voorbeeld hebben meegenomen van de verschillende tennisacademy's waar we als speler zijn opgeleid. Daarnaast worden we qua randvoorwaarden fantastisch ondersteund door de vereniging, het bestuur onder leiding van Karin de Vries, onze sponsors Bonn & Mees, Honda-dealer Roocar en Harvest Promogifts. En vergeet onze teammanager Martijn in 't Velt niet. Hij is er bijna altijd bij en is onmisbaar in de begeleiding. Zij zorgen voor de faciliteiten waardoor wij ons kunnen concentreren op onze wedstrijden. Nee, betaald krijgen we niet. Dat hoeft ook niet. We weten ons door al die betrokkenheid en de voelbare trots van onze club op ons team al genoeg beloond!"

Voor Luuk van Eeuwen is die specifieke TCK-sfeer een belangrijke reden om op het tennispark aan de Kerkdreef in Krimpen aan den IJssel actief te blijven. "Ik mocht vorig jaar mijn debuut maken in dit team en voel me er zo in thuis dat ik graag blijf", vertelt de eigen-kweek speler. "Ook vind ik het geweldig dat ik een team met Bart van den Berg mag spelen. Ik heb hem altijd bewonderd vanwege zijn mentaliteit en discipline. En nu mag ik met hem trainen en spelen! Echt gaaf!"

Ook Rob van den Berg (22) voelt zich gelukkig als onderdeel van het TCK tennis-sextet. De meest aanvallende speler van het team ziet TC Wassenaar als de grootste concurrent op weg naar de landelijke Topklasse-finales. "Die gasten waren vorig jaar al sterk, maar hebben dit seizoen nog een nieuwe impuls gegeven aan hun eerste team door enkele prima spelers aan te trekken. Op papier is Wassenaar sterker dan wij, maar er is ook nog zoiets als de praktijk. Wij gaan door muren als het moet en kunnen pieken als het écht nodig is. Dat moet je bij hem nog maar afwachten."

"Ik ben het helemaal met Rob eens", voegt Wilco Geenen (22) aan de woorden van zijn teammaat toe. "Wij zijn voor niemand bang en uiterst hongerig om de 'triple' binnen te halen," zegt de door zijn tennismaten als 'gangmaker' betitel;de tennisser. "Om dat doel te bereiken zullen we ook Wassenaar moeten verslaan, dat is zo klaar als een klontje. We hebben in het recente verleden bewezen dat we tot heel veel in staat zijn. En bovendien: we zijn super hongerig naar nieuw succes."

Mocht TCK als eerste in zijn uit acht clubs bestaande poule eindigen, dan wacht het de finale, waarin de zes afdelingskampioenen én twee wildcard-teams elkaar medio juni de nationale titel gaan betwisten. Wanneer die eindstrijd achter de rug is, zwermen de zes TCK-ers uit over heel Nederland om daar toernooien te gaan spelen. "Dat is ook altijd leuk om te doen", zegt Wilco Geenen. "Maar eerlijk gezegd geniet ik het meest van de competitie. Het samen optrekken en met elkaar een team vormen. Bij toernooien is de sfeer tóch anders. Doie mij TCK 1 maar, ha ha. Iets mooiers is er niet!"

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 180 515 990

Tennisclub Krimpen

Kerkdreef 31A
2922 BH Krimpen aan den IJssel